Ingredience:
- Zavařovací láhev
- Salát dle chuti, nebo kombinaci která vám chutná
- Čerstvý špenát
- Červené nebo bílé zelí
- Řapíkatý celer
- Okurku
- Nastrouhanou mrkev
- Papriku
- Rajče
- Avokádo
- Vařené vejce
Postup:
- Připravte si sklenici a pořádně ji umyjte a nechte vyschnout nebo do sucha vytřete.
- Zeleninu si nakrájejte jak jste zvyklí a postupně dávejte vrstvy do sklenice. Neumačkávejte moc, ať zelenina vydrží čerstvá. Až budete mít sklenici plnou tak ji zavřete a dejte do lednice. Salát vydrží takto připravený 2‒3 dny.
- Pár technických poznámek. Avokádo si vždycky přidávám až než jdu salát jíst, jinak zhnědne. Stejně tak i dressing, případně maso a vejce. Do sklenice připravuji opravdu jen zeleninu.
- Na dresing si pořiďte malou skleničku a smíchejte olivový olej a lžičku jablečného octa nebo vymačkejte čerstvou citronovou šťávu.
- Když budete chtít salát jíst, je lepší si ho vyklopit do misky a vše promíchat.
- Nezapomeňte na sůl a pepř.
- Tohle je jen to co jsem měla já po ruce a co vidíte na fotce. Co je na tom nejlepší je, že můžete zeleninu měnit podle toho co máte zrovna k dispozici. Fantazii se určitě meze nekladou. Můžete použít i třeba předem upečenou dýni, červenou řepu přidat ořechy, pečené maso atd.
Autor: Jana Dell Plotnárková. Zdroj: www.zivakultura.cz.