Ingredience:
Náplň:
- 800 g mletého hovězího masa
- 3 střední papriky
- 3 na kostičky nakrájená rajčata
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 hrnek strouhaného sýra (eidam, chedar)
- 1-2 lžičky římského kmínu
- koriandr
- mleté chilli
- himalájská sůl
- pepř
- ghí
Koriandrová smetana:
- 190 g zakysané smetany
- 1/2 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
- 2 lžíce šťávy z citrónu nebo limety
- 1 stroužek česneku
- himalájská sůl
- pepř
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Na pánvi s rozehřátým ghí zpěníme najemno nakrájenou cibuli, poté zvýšíme teplotu a přidáme mle-té maso, které krátce orestujeme a poté podlijeme vodou.
- Přidáme nakrájená rajčata, římský kmín, koriandr, chilli, česnek, sůl a pepř a vše necháme 30–40 minut společně podusit.
- Omyté papriky opatrně rozřízneme na dvě poloviny a očistíme je od semínek.
- Dno každé papriky posypeme strouhaným sýrem a až po okraj naplníme hotovou masovou směsí.
- Plněné papriky vyskládáme na plech, vložíme do trouby a pečeme 12–15 minut.
- Mezítím ve středně velké misce smícháme kysanou smetanu společně s čerstvým koriandrem, strouhaným česnekem, šťávou z citrónu, solí a pepřem a hotovou směs dáme vychladit do lednice.
- Papriky vyndáme z trouby, posypeme je strouhaným sýrem a dáme ještě na 2–3 minuty zapéct.
- Hotové papriky ozdobíme koriandrovou smetanou a nakrájeným avokádem.
- Ihned podáváme.
Autor: Janina Černá. Zdroj: Cukrfree.cz.